Eerstvolgende voorstelling

Un triomphe

vr 10 dec 20:00

Kunst werkt bevrijdend

Film

geannuleerd
8,00

|

vr 10 dec

|

20:00

uur

geannuleerd

Emmanuel Courcol, Fr, 2020, 105 min | Met o.a.: Kad Merad, David Ayala en Lamine Cissokho

Geef een willekeurige regisseur de keuze om een toneelstuk op te voeren met gevangenen. Grote kans dat ze Wachten op Godot kiezen, het stuk van Samuel Beckett over Vladimir en Estragon die wachten op een man die nooit zal komen. Dat is precies wat er gebeurt in de aanstekelijke feelgoodfilm Un triomphe, die trouwens gebaseerd is op feiten. De acteercarrière van Étienne Carboni zit in het slop, dus bedenkt hij een project waarin hij met gevangenen een toneelstuk opvoert. Hij krijgt een briljante ingeving: wat als ze nou eens niet de eenvoudige fabels doen die de gevangenen sinds jaar en dag moeten opvoeren, maar Becketts Wachten op Godot? Want wie weet beter wat wachten is? Op het eten, op de tijd om te luchten, op de post, op de avond, op de vrijlating, ver, ver weg. Verrast door de acteerprestaties van de gevangenen besluit hij met hen een toneelstuk op te voeren op het podium van een echt theater. Dit is het begin van een bijzonder avontuur, een feelgoodkomedie waarbij de sterke eindscène weet te ontroeren. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

European Film Award voor Beste Komedie. Publieksprijs voor Beste Speelfilm op het Art Film Festival én op het Victoria Film Festival in Canada.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regisseur: Emmanuel Courcol
Land: Fr
Jaar: 2020
Film: 105 min
Met o.a.: Kad Merad, David Ayala en Lamine Cissokho
Deze voorstelling heeft een pauze.