Eerstvolgende voorstelling

The Rescue

zo 6 feb 19:30

Docu over de wonderbaarlijke redding van 12 jonge Thaise voetballers

Film

8,00

|

zo 6 feb

|

19:30

uur

Jimmy Chin en Elizabeth Chai-Vasarhely, GB/VS, 2021, 107 min | Met o.a.: John Volanten en Richard Stanton

LET OP: AANVANG 19.30

Het was in 2018 dat ze met hun coach vast kwamen te zitten in grottenstelsel Tham Luang op 4 kilometer diepte. Door een langdurige stortbui werden de jongens door het snel stijgende water in de grot afgesneden van de buitenwereld en moesten zij op zoek gaan naar steeds hogere gangen die nog droog waren.
Niet lang na de redding van de jongens ontstond het plan bij de regisseurs Chin en Chai om hierover een documentaire te maken. De hele wereld had zich bij deze redding betrokken gevoeld en zoals Chai het verwoordde: “Door samen te werken kun je grenzen verleggen en resultaten bereiken.”
Wanneer in 2018 de Thaise Navy Seals en de Amerikaanse Special Forces geen vorderingen maken met de reddingsoperatie, dienen zich enkele onwaarschijnlijke specialisten uit Engeland aan die zich hebben toegelegd op het onderzoek van onderaardse rivieren. Zij besluiten deze levensgevaarlijke klus aan te gaan. Maar hoe breng je deze uitgeputte jongens, deels onder water voortgesleept, vastgebonden in een soort capsules veilig op de aarde?

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Regisseur: Jimmy Chin en Elizabeth Chai-Vasarhely
Land: GB/VS
Jaar: 2021
Film: 107 min
Met o.a.: John Volanten en Richard Stanton
Deze voorstelling heeft een pauze.