Eerstvolgende voorstelling

The French Dispatch

wo 9 feb 19:30

Waar kijkgenot én een topcast

Film

8,00

|

wo 9 feb

|

19:30

uur

Wes Anderson, VS/Du, 2021, 108 min | Met o.a.: Bill Murray, Benicio Del Toro, Frances McDormand, Léa Seydoux en Mathieu Amalric

LET OP: AANVANG 19.30

Een groep journalisten houdt zich op een buitenpost in een Franse stad op in de 20e eeuw. De reporters zijn er werkzaam voor het Amerikaanse dagblad ‘The French Dispatch’. Wanneer de hoofdredacteur komt te overlijden, besluiten ze hem te gedenken door de publicatie van drie reeds verschenen verhalen. De film heeft de structuur van één van de uitgaven van het blad en duikt vervolgens in verschillende verhalen. Dit magazine bevat een overlijdensbericht, een reisverhaal en drie langere hoofdartikelen. Deze artikelen vertellen over een studentenopstand, een schilder in de gevangenis en een culinair recensent die op een politiebureau het eten van chef-kok Nescaffier gaat proeven.

De uitbundige cinematografische wereld van Wes Anderson (o.a. de film: The Grand Budapest Hotel) is voor elke filmliefhebber onmiddellijk herkenbaar. Met symmetrische composities, gebruik van kleurenpaletten, een ensemble van topacteurs en uiterst gedetailleerde sets brengt Anderson enigszins melancholische verhalen op een komische manier tot leven.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Regisseur: Wes Anderson
Land: VS/Du
Jaar: 2021
Film: 108 min
Met o.a.: Bill Murray, Benicio Del Toro, Frances McDormand, Léa Seydoux en Mathieu Amalric
Deze voorstelling heeft een pauze.