Eerstvolgende voorstelling

The Father

di 21 sep 20:00

Oscar voor Anthony Hopkins als beste acteur

Film

uitverkocht
8,00

|

di 21 sep

|

20:00

uur

uitverkocht

Florian Zeller, UK, 2020, 97 min | Met o.a.: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Olivia Williams, Mark Gatiss en Rufus Sewell

Vooruitlopend op de Wereld Alzheimer Dag op 21 september deze intrigerende film. The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (83 jaar) laat je geen moment los. Olivia Colman (o.a. the Crown en The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

Er geldt een maximum van 20 bezoekers. Wanneer u bij elkaar wilt zitten, kunt u groepstickets voor 2, 3 of 4 personen kopen.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regiseur: Florian Zeller
Land: UK
Jaar: 2020
Lengte film: 97 min
Met o.a.: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Olivia Williams, Mark Gatiss en Rufus Sewell