Eerstvolgende voorstelling

Riders of Justice

wo 16 feb 19:30

Meesterlijke zwarte komedie

Film

8,00

|

wo 16 feb

|

19:30

uur

Anders Thomas Jensen, Dk, 2020, 116 min | Met o.a.: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg en Lars Brygmann

LET OP: AANVANG 19.30

Markus en Mathilde hebben een moeizame vader-dochterrelatie, getuige het feit dat soldaat Markus liever aan het front is dan bij zijn gezin. Een man van weinig woorden en harde klappen; daar kan tienerdochter Mathilde natuurlijk niets mee. De hardste klap komt voor beiden als Mathildes moeder, de lijm van het gezin, omkomt bij een treinbotsing. Vanaf dan gaat alles mis – of misschien juist wel beter. Mathilde overleeft het treinongeluk wel en ook Otto de man die opstond, zodat Mathildes moeder kon zitten, leeft nog. Mathildes vader Markus is op een militaire basis in het buitenland als hij het telefoontje krijgt. Eenmaal thuis ontvouwt zich een bizar rouwproces, als vader en dochter verwikkeld raken in een eigenaardig onderzoek naar het treinongeluk. Was het een noodlottig toeval of zat er iemand achter? Het was geen ongeluk, zegt Otto, de getallentovenaar met de rare baard, want hij zag vlak voor het ongeluk iemand uit de coupé vluchten. Otto trommelt een groepje lachwekkende weirdo’s op om te achterhalen wat er aan de hand is. En zo begint een zoektocht naar gerechtigheid. .

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Regisseur: Anders Thomas Jensen
Land: Dk
Jaar: 2020
Film: 116 min
Met o.a.: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg en Lars Brygmann
Deze voorstelling heeft een pauze.