Eerstvolgende voorstelling

Quo Vadis, Aida?

zo 31 okt 20:00

Hartverscheurend verhaal

Film

8,00

|

zo 31 okt

|

20:00

uur

Jasmila Žbanić, Bosnië en Herzegovina, 2020, 101 min | Met o.a.: Jasna Djuricic, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh en Boris Isakovic

Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Ze voelt zich verscheurd als ze de Nederlandse bevelen moet vertalen voor de lokale bevolking en verliest beetje bij beetje het vertrouwen dat de VN-soldaten in staat zijn om deze oorlogssituatie te de-escaleren.

Briljant spel, een alom geprezen film gezien de prijzenregen: Winnaar publieksprijs IFFR, Winnaar Movies that Matter en Oscarnominatie Beste Buitenlandse film.

Naar aanleiding van de nieuwe covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regisseur: Jasmila Žbanić
Land: Bosnië en Herzegovina
Jaar: 2020
Lengte film: 101 min
Met o.a.: Jasna Djuricic, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh en Boris Isakovic
Deze voorstelling heeft een pauze.