Eerstvolgende voorstelling

Presque

wo 29 mrt 20:00

Feelgood roadmovie in lijkwagen

Film

9,00

|

wo 29 mrt

|

20:00

uur

Bernard Campan, Alexandre Jollien, Fr, 2021, 92 min | Met o.a.: Bernard Campan, Tiphaine Daviot, Julie-Anne Roth, Alexandre Jollien, La Castou, Marie Benati, Marilyne Canto

In de stad Lausanne is Louis directeur van een begrafenisonderneming. Als verstokte vrijgezel wijdt hij zich op zijn 58e volledig aan zijn beroep en kan zich er niet toe brengen met pensioen te gaan. Igor is 40 jaar oud, een scherpe geest in een gehandicapt lichaam. Hij heeft een hersenverlamming. Igor levert biologische groenten op zijn driewieler om zijn huur te betalen en brengt de rest van zijn tijd door in boeken van filosofen. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

In deze komische roadmovie groeit het stel naar elkaar toe. De hoofdrolspeler is daadwerkelijk spastisch. Dat maakt de film een stuk geloofwaardiger.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regisseur: Bernard Campan, Alexandre Jollien
Land: Fr
Jaar: 2021
Film: 92 min
Met o.a.: Bernard Campan, Tiphaine Daviot, Julie-Anne Roth, Alexandre Jollien, La Castou, Marie Benati, Marilyne Canto
Deze voorstelling heeft een pauze.