Eerstvolgende voorstelling

Nomadland

 20:00

Drie Oscars: beste film, actrice en regie

Film

uitverkocht
8,00

|

|

20:00

uur

uitverkocht

Cloé Zhao, VS, 2020, 107 min. | Met o.a.: Frances McDormand en David Strathairn

Fern is een vrouw van in de zestig die alles kwijt is geraakt sinds de kredietcrisis op het platteland van Nevada. Ze gaat met een busje op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

Fern is weduwe uit een opgeheven mijndorpje en net als talloze andere oudere Amerikanen zonder huis of pensioen trekt ze van de ene plek naar de andere om seizoenswerk te doen om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien: van Amazon-warenhuis naar hamburgertent naar suikerbietenoogst. Gedwongen misschien, maar trots. “Ik ben niet dakloos,” zegt Fern, “ik ben huisloos.” Sommige ‘acteurs’ zijn echte ‘nomaden’ zoals Linda May, Swankie en Bob Wells. Zij werden tijdens het filmen ontdekt. Terecht won Frances McDormand als fiere, solitaire en avontuurlijke vrouw een oscar als beste actrice. Regisseur Cloé Zhao weet prima raad met stoïcijnse personages, kampvuur, zonsondergang en majestueuze natuur. Ook zij wist een oscar in de wacht te slepen.

Er geldt een maximum van 20 bezoekers. Wanneer u bij elkaar wilt zitten, kunt u groepstickets voor 2, 3 of 4 personen kopen.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regisseur: Cloé Zhao
Land: VS
Jaar: 2020
Lengte film: 107 min.
Met o.a.: Frances McDormand en David Strathairn
Deze voorstelling heeft een pauze.