Eerstvolgende voorstelling

Mrs Lowry and Son

vr 17 dec 20:00

Biopic met 2 fascinerende topacteurs

Film

geannuleerd
8,00

|

vr 17 dec

|

20:00

uur

geannuleerd

Adrian Noble, GB, 2019, 92 min | Met o.a.: Timothy Spall en Vanessa Redgrave

Een hechte band met zijn vader had Lowry niet, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de complexe relatie die de kunstenaar onderhield met zijn veeleisende en uiterst kritische moeder. Ma Lowry zag helemaal niets in het geklieder van haar zoon en vond dat hij beter een normale, fatsoenlijke baan kon hebben. Werkend als huurincasseerder mengt de Britse kunstenaar Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedt hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn bedlegerige moeder, die zijn artistieke ambities enkel bekritiseert.

In februari 1976 overleed de Britse schilder en tekenaar Laurence Stephen Lowry. Bij ons is de kunstenaar wellicht niet zo bekend, maar in Groot-Brittannië is het werk van L.S. Lowry zeer geliefd. Geen andere schilder wist het geïndustrialiseerde leven van de normale Brit vast te leggen zoals Lowry dat deed. Hij groeide op in de rook van Manchester en interesseerde zich voor de hardwerkende Engelse fabrieksarbeider.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regisseur: Adrian Noble
Land: GB
Jaar: 2019
Lengte film: 92 min
Met o.a.: Timothy Spall en Vanessa Redgrave