Eerstvolgende voorstelling

Mijn vader is een vliegtuig

do 9 dec 15:30

Wanneer waanzin de werkelijkheid overtreft

Film

8,00

|

do 9 dec

|

15:30

uur

Antoinette Beumer, Italië/Rusland, 2021, 88 min | Met o.a.: Elise Schaap, Pierre Bokma , Stefan Rokebrand , Maarten Heijmans en Liz Snoijink

Lang heeft Eva – gelukkig gezinnetje, drukke baan, controlfreak – het verleden van zich af weten te houden. Ze herinnert zich gewoonweg amper iets van haar jeugd. Ook haar moeder zweeg. Want vergeten is een zegen. “Mama zal ervoor zorgen dat je er nooit meer aan hoeft te denken”, zo bezweert haar moeder haar.
Wanneer haar moeder vroegtijdig haar verrassingsfeestje verlaat, kan Eva ook niet meer genieten van al die lieve mensen die wel gewoon zijn blijven plakken. Iets wringt, iets dieps en onbespreekbaars. Kort daarna overlijdt mam plotseling en komt meer naar boven borrelen wat niet lekker zat. Zo is er Joost, de vader van Eva, van wie alle vrienden en kennissen blijkbaar denken dat hij al decennia dood is. Maar zelf weet ze beter.
Met dit rake en persoonlijke drama, waarin hoofdrolspeelster Elise Schaap voor haar spel terecht genomineerd werd voor een Gouden Kalf, verfilmde regisseur Antoinette Beumer haar eigen roman over haar vader die in psychiatrische instelling zat en de angst om zelf ook de grip op de realiteit te verliezen.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 15:00
Aanvang: 15:30
Regisseur: Antoinette Beumer
Land: Italië/Rusland
Jaar: 2021
Film: 88 min
Met o.a.: Elise Schaap, Pierre Bokma , Stefan Rokebrand , Maarten Heijmans en Liz Snoijink