Eerstvolgende voorstelling

Meskina

wo 3 nov 20:00

Sprankelende komedie

Film

8,00

|

wo 3 nov

|

20:00

uur

Daria Bukvić, NL, 2020, 94 min | Met o.a.: Maryam Hassouni, Jouman Fattal , Nasrdin Dchar en Soundos El Ahmadi

Meskina gaat over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.

Speelfilmdebuut van de Nederlands-Bosnische Daria Bukvić, artistiek leider van Toneelgroep Oostpool en bedenkster/cabaretière Soundos El Ahmadi hebben – geheel terecht – nu eens geen zin in het zoveelste clichéverhaal over Marokkanen. In de stijl van My Big Fat Greek Wedding zijn ze niet bang om de gemeenschap flink op de hak te nemen. Onderwerpen als een overbeschermende moeder, protserige bruiloften, roddelende vrijgezelle tantes met veel te veel vrije tijd en een heel netwerk aan potentiële huwelijkspartners komen uiteraard wel voorbij. Maar verder hebben we te maken met een flink ‘verkaaste’ Marokkaanse familie, woonachtig in een saaie rijtjeswoning in Almere, waar een portret van Willem-Alexander het behang siert. De term meskina betekent zoiets als zieligerd en wordt vaak gebruikt voor jonge vrouwen die maar niet aan de man kunnen komen. De film heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en ontving de Gouden Film Award.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regisseur: Daria Bukvić
Land: NL
Jaar: 2020
Lengte film: 94 min
Met o.a.: Maryam Hassouni, Jouman Fattal , Nasrdin Dchar en Soundos El Ahmadi