Eerstvolgende voorstelling

Martin Eden

wo 19 mei 20:00

Meeslepende boekverfilming

Film

verwacht
€ 8,00

|

wo 19 mei

|

20:00

uur

verwacht

Pietro Marcello, I/F/D, 2019, 129 min | Met o.a.: Luca Marinelli, Carlo Cecchi en Jessica Cressy

Vrije bewerking van de gelijknamige internationale bestseller van Jack London. De regisseur verruilt San Francisco uit het boek voor de Italiaanse havenstad Napels en zet daar het koppige individualisme van Martin Eden af tegen de socialistische geschiedenis van Italië. “Mijn Martin Eden is een klassenverrader die zichzelf uit de werkelijkheid schrijft. Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar schoonheid en kennis wordt hij op slag verliefd. Om op haar niveau te komen besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Onder invloed van de oudere intellectueel Russ komt hij in socialistische kringen terecht waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel komt hij in conflict met zijn persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena en haar bourgeoiskringen.

Acteur Luca Marinelli werd op het filmfestival van Venetië bekroond met de Coppa Volpi voor Beste Acteur. “Hij is weerbarstig en teder tegelijk.”

Er geldt naar verwacht een maximum van 30 bezoekers. Wanneer u bij elkaar wilt zitten, kunt u groepstickets voor 2, 3 of 4 personen kopen.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regiseur: Pietro Marcello
Land: I/F/D
Jaar: 2019
Lengte film: 129 min
Met o.a.: Luca Marinelli, Carlo Cecchi en Jessica Cressy