De gerespecteerde kokkin Eugenie (Juliette Binoche) werkt reeds twee decennia voor de beroemde gourmet Dodin. Hun hechte band vertaalt zich in overheerlijke gerechten die wereldwijd zelfs de meest gerenommeerde chefs versteld doen staan. Dodin en Eugenie delen niet alleen een passie voor koken maar er zijn in de loop der jaren ook romantische gevoelens tussen hen ontstaan. Omdat de geëmancipeerde Eugenie keer op keer Dodins huwelijksaanzoeken afwijst, besluit Dodin om voor haar te koken. De film, naar de roman ‘La vie et la passion de Dodin Buffant, gourmet’ van Marcel Rouff uit 1924, won op het filmfestival van Cannes de prijs voor de Beste Regie. Regisseur Tran Anh Hùng karakteriseert zijn film als ‘een studie naar de uitdaging die de gastronomie stelt aan de de cinematografie’. Deze Franse Oscarinzending is een culinair genoegen met prachtig camerawerk en een sfeervolle mise-en-scène.
Eerstvolgende voorstelling
Le Pot-au-feu
wo 20 mrt 20:00
Een culinaire sonate
Film