Eerstvolgende voorstelling

Kapsalon Romy

vr 14 mei 20:00

Een levenslustige familiefilm over dementie

Film

verwacht
€ 8,00

|

vr 14 mei

|

20:00

uur

verwacht

Mischa Kamp, NL, 2020, 90 min | Met o.a.: Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Vita Heijmen en Guido Pollemans

Winnaar 4 Gouden Kalveren 2020

Kapsalon Romy is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos. Romy is de kleindochter van oma Stine, die een kapsalon runt. Stine wordt door haar (pas gescheiden) dochter Margot gevraagd om na school op Romy te passen, omdat Margot weer meer moet werken. Romy vindt dit niet leuk, maar komt er langzaam achter dat haar Deense oma een geheim heeft: ze is eigenlijk heel vergeetachtig en dit betekent dat Stine niet alleen voor Romy moet zorgen, maar Romy ook voor haar oma. Eigenlijk vindt ze dat best wel leuk, waardoor de relatie tussen oma en kleindochter helemaal opbloeit.
Het samenspel tussen de generaties is uitmuntend, met Beppie Melissen als oma Stine en Vita Heijmen als kapperskleindochter Romy. Een vertederende familiefilm die geen medelijden maar meeleven opwekt. De situatie is verschrikkelijk maar alle drie de vrouwen laten zien hoe veerkrachtig ze zijn.

Kapsalon Romy won de Gouden Kalveren voor beste actrice (Beppie Melissen), beste scenario (Tamara Bos), beste vrouwelijke bijrol (Noortje Herlaar) en beste regie.

Er geldt naar verwacht een maximum van 30 bezoekers. Wanneer u bij elkaar wilt zitten, kunt u groepstickets voor 2, 3 of 4 personen kopen.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Regiseur: Mischa Kamp
Land: NL
Jaar: 2020
Lengte film: 90 min
Met o.a.: Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Vita Heijmen en Guido Pollemans