Eerstvolgende voorstelling

Hermitage The Power of Art

zo 28 nov 14:00

Heerlijk wegdromen in je stoel

Film

8,00

|

zo 28 nov

|

14:00

uur

Michele Mally, Italië/Rusland, 2019, 88 min | Met o.a.: Toni Servillo

De documentaire gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw, maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. Met de bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) als gids.

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken. De stichter van de stad is Peter de Grote en zijn liefde voor de Hollandse meesters wordt duidelijk met de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd. Maar de film gaat ook over de overwinning van de Russische keizer Alexander I op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu.
De film toont de schoonheid en kleurenpracht van de stad – overdag en bij nacht. Beroemde plaatsen vol herinneringen aan muziek, poëzie en literatuur. De lange straat Nevski Prospekt, de bruggen en het water en de huizen van de adel die uitkijken over de rivier.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 14:00
Regisseur: Michele Mally
Land: Italië/Rusland
Jaar: 2019
Film: 88 min
Met o.a.: Toni Servillo