Eerstvolgende voorstelling

De Veroordeling

za 11 dec 10:30

4 sterren en 4 gouden kalveren

Film

8,00

|

za 11 dec

|

10:30

uur

Sander Burger, NL, 2021, 130 min | Met o.a.: Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk

Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Het gaat hier om de moord op de weduwe Wittenberg die na wurging en diverse messteken in september 1999 om het leven kwam. Boekhouder Ernest Louwes werd in eerste instantie als schuldige aangewezen. Vrij snel begon de media zich ermee te bemoeien en toen Maurice de Hond zijn groteske, ronduit kwaadaardige klopjacht op ‘klusjesman’ Michaël de Jong begon en hem resoluut aanwees als dader, raakte Haan juist overtuigd van de schuld van Louwes.

Een media-hetze was het gevolg waardoor het leven van de verdachte en zijn vrouw veranderde in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer? Oplopende spanning en dramatiek: “Kroniek van een publieke lynch partij” aldus het NRC.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 10:30
Aanvang: 10:30
Regisseur: Sander Burger
Land: NL
Jaar: 2021
Film: 130 min
Met o.a.: Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk
Deze voorstelling heeft een pauze.