Eerstvolgende voorstelling

Ascenseur pour l’échafaud

zo 7 nov 10:30

Geloofwaardig alibi?

Film

0,00

|

zo 7 nov

|

10:30

uur

Louis Malle, FR, 1958, 88 min | Met o.a.: Jeanne Moreau, Maurice Ronet en Georges Poujouly

Het Ubbink Doesburg Jazzfestival wordt gehouden in het weekend van vrijdag 5/11 t/m zondag 7/11. Onderdeel van het jazz programma is deze niet te missen film! Een korte inleiding gaat vooraf aan de film. Toegang is gratis, reserveren verplicht.

Florence is de sensuele maîtresse van de gedesillusioneerde oorlogsveteraan Julien. Hij werkt in het bedrijf van Florence’s echtgenoot, een wapenhandelaar. Het leven van de hoofdpersonen raakt in een stroomversnelling wanneer Julien, opgejut door Florence, zijn baas moet ombrengen. Dan slaat echter het noodlot toe en het zorgvuldig bedachte plan valt in duigen. De opeenstapeling van toevalligheden in de intrige is het minst belangrijke aspect van dit speelfilmdebuut van Louis Malle, dat op de nouvelle vague vooruitliep en van Jeanne Moreau op slag een ster maakte. De traagheid van de film is in perfecte harmonie met de beroemde muziek van jazztrompettist Miles Davis die improviseerde terwijl hij keek naar de beelden.

Naar aanleiding van de geldende covidmaatregelen hanteren we een toegangscheck voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of met een papieren coronabewijs en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot het filmhuis.

Zaal open: 10:00
Aanvang: 10:30
Regisseur: Louis Malle
Land: FR
Jaar: 1958
Lengte film: 88 min
Met o.a.: Jeanne Moreau, Maurice Ronet en Georges Poujouly